Pijan BMW-om sa 113 km/h prošao kroz 3 crvena i ubio taksista, dobio 6.5 godina

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

IVAN Pavlović, koji je 27. veljače ove godine s 2.65 promila alkohola u krvi prošao BMW kroz crveno vozeći 113 km/h te naletio na taksi i usmrtio taksista Krunoslava Kunkušaka, dobio je 6.5 godina zatvora. Putnik iz taksija Josip Ivković u nesreći je završio u komi. 

Kaznu Pavloviću koja je manja od polovice moguće kazne za to kazneno djelo (propisano je od 3 do 15 godina zatvora) dosudila je sutkinja Daniela Kustac koja mu je odredila i mjeru trogodišnje zabrane upravljanja osobnim automobilom koja stupa na snagu nakon što odsluži kaznu. 

Budući da je Pavlović osuđen na više od 5 godina nakon objave, pravosudni policajci su mu stavili lisice i odveli ga u Remetinec.

Otegotne i olakotne okolnosti

Kod odmjeravanja kazne sud je otegotnim ocijenio to što je upravljao u teško pijanom stanju, što je prije trenutka nesreće prošao kroz tri crvena svjetla, popio Normabel i vozio prebrzo.

"Vašom krivnjom čovjek u dobi od 42 godine izgubio je život i ostavio dijete, ženu i oca, a drugi u dobi od 34 godine zadobio je najteže ozljede mozga i vegetira", rekla je sutkinja. 

Kao olakotne okolnosti za Pavlovića ocijenjeno je njegovo priznanje, kajanje i isprika te činjenica da je otac troje malodobne djece.

"Oni će jedno vrijeme odrastati bez vas, no kad se vratite doma moći ćete zajedno zaplesati na maturalnoj, proslaviti završetak školovanja, vjenčati se... Za razliku od djeteta stradalog Krunoslava", rekla je sutkinja.

Pavlović je bio optužen da je 27. veljače 2022. s najmanje 2.65 promila alkohola u krvi i pod utjecajem Normabela prošao kroz crveno svjetlo na križanju Ulice Pavla Hatza i Draškovićeve u Zagrebu te se bočno zabio u Škodu Octaviju u kojoj je bio Krunoslav s putnikom Josipom I. 

Pročitajte više