Pijan i bez vozačke bježao splitskoj policiji. Uhvaćen u Solinu, u autu imao oružje

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sinoć oko ponoći u Splitu policijski službenici prometne policije su, uporabom zvučnih i svjetlosnih signala, izdali zapovijed vozaču vozila da se zaustavi, ali vozač je to odbio učiniti te je nastavio vožnju prema Solinu, grubo kršeći prometne propise.

Policijski službenici zaustavili su vozilo na području Solina, a vozač je uhićen uz uporabu sredstava prisile, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Vozio pijan, kod sebe imao pištolj, streljivo i nož

Utvrđeno je da je vozilom upravljao 30-godišnjak pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilo B kategorije.

Prilikom postupanja policijskih službenika prema 30-godišnjaku na vidljivom mjestu u vozilu uočen je pištolj s pripadajućim streljivom te nož. Spomenuti 30-godišnjak je doveden u prostorije policije, a pištolj, streljivo i nož su oduzeti, kažu iz splitske policije.

"Osnovano se sumnja da je 30-godišnjak ostvario obilježja većeg broja teških prometnih prekršaja i to: čl.199 (alkohol) čl. 289 (mjera zabrane upravljanja), čl.59 (prolazak kroz crveno svijetlo na semaforu), čl.32 (odbijanje zaustavljanja), čl.239 (istek pokusnih pločica na vozilu) i čl. 229. (kod sebe nije imao vozačku dozvolu) Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja opisanih u čl. 11, čl. 29 i čl. 30 Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana te će danas uz optužni prijedlog biti priveden na općinski prekršajni sud", priopćila je policija.

Pročitajte više