Pijana Njemica koja je ugrizla policajca za ruku mogla bi ostatak ljetovanja provesti u zatvoru

Foto: FAH

"DRŽAVNO odvjetništvo u Splitu sigurno će se žaliti na odluku da se ne odredi istražni zatvor mojoj klijentici. Osobno smatram da nema potrebe za pritvaranjem. Oduzete su joj putne isprave i ne smije napuštati privremeno mjesto boravišta ovdje u Splitu gdje ljetuje. Gospođa nije nikad osuđivana i njemačka je državljanka", rekao je za Index splitski odvjetnik Vinko Gulišija i branitelj njemačke turistkinje koja je prošlog vikenda svojim ponašanjem u pijanom stanju u Bolu na Braču uzburkala javnost.

Magistricu informacijskih znanosti iz Berlina koja ljetuje u Splitu i okolici policajci su vidjeli prošlog petka oko 1.20 ujutro kako na ulici u Bolu, ispred policijske ispostave, viče uvredljive poruke upućene upravo njima. Ničim izazvana, navodno im je vikala "fuck you" i pokazivala srednji prst.

Nakon upozorenja, njemačka državljanka (37) je pokušala udariti policajca, a nakon što je on uspio blokirati njen udarac razderala mu je službenu košulju. Njemicu su policajci svladali tek upotrebom sile, a tijekom vožnje u službenom automobilu vidno pijana žena je ugrizla za ruku policajca. Priveli su je u supetarsku policijsku postaju, a izmjereno joj je 2,5 promila alkohola u krvi.

"Nakon što je privedena i ispitana, puštena je na slobodu, a na tu odluku je Općinsko državno odvjetništvo najavilo žalbu pa bi se moglo dogoditi da njemačka turistkinja dio ljetovanja provede u istražnom zatvoru, a ja se kao njezin branitelj nadam da do toga ipak neće doći", kazao je odvjetnik Gulišija.

Pročitajte više