Pijani Nijemci napali vozača turističkog autobusa u Puli. Privedeni su

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

PULSKA policija je uhitila četvoricu turista iz Njemačke koji su jučer u poslijepodnevnim satima verbalno, a zatim fizički napali vozača turističkog autobusa. PU istarska je priopćila da je policija jučer oko 13:50 zaprimila dojavu o napadu na vozača autobusa na raskrižju Ulice Riva i Ulice sv. Ivana.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je sukob izbio kada je ispred turističkog autobusa, kojim je upravljao 38-godišnjak, iznenada iskočio 35-godišnji njemački državljanin, pri čemu je vozač autobusa morao naglo zakočiti. Tada je 35-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1.43 promila, počeo vikati i vrijeđati vozača te ga je u jednom trenutku fizički napao. Kada je vozač autobusa rekao da će pozvati policiju, u verbalni sukob uključila su se još trojica njemačkih državljana, nakon čega su se udaljili. 

Brzom intervencijom policijskih službenika počinitelji su ubrzo pronađeni i dovedeni u prostorije policijske postaje. Policija je protiv Nijemaca podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pročitajte više