Pijani vozač, koji je pregazio 4-godišnju djevojčicu i njezinu majku, kaže da "ih nije vidio"

IVICA MALJAK, vozač koji je u ponedjeljak uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala četverogodišnja Leonarda Jerličko, djelatnik je trgovačkog lanca Konzum, u kojemu je Indexu potvrđeno kako Maljak nije pio za vrijeme radnog vremena.

Maljak je u Konzumu zaposlen od 1988. godine, a u tvrtki navode kako je "uvijek bio odgovoran radnik koji je uredno izvršavao svoje radne obveze".

Prema njihovim saznanjima, Maljak nije za vrijeme svog radnog vremena u Konzumu počinio prometnu nezgodu te napominju kako je na posao došao u 5.50 sati, a svoj radni dan završio je  u 11.25 sati. Također, u Konzumu napominju kako nije imao evidentiranih problema s alkoholom.

"Nisam ih vidio"

Maljak je nesreću skrivio oko 16 sati, kada se navodno vraćao kući s proslave prijateljevog rođendana. Policija je utvrdila kako je nesreću uzrokovao sa 3,08 g/kg alkohola u krvi, pri čemu je nakon naleta na Maru Jerličko, koja je u naručju nosila kćer Leonardu, obje žrtve odbacio na kolnik nakon čega je desnim kotačem pregazio djevojčicu.

Za vrijeme nesreće bio je u Konzumovom radnom odijelu, a prema nekim podacima, policajcima je tijekom očevida rekao kako "ih nije vidio" te kako je "pio žesticu i gemište".

Pred istražnim se sucem, pak, branio šutnjom.

I.K.
Foto: RTL

Pročitajte više