Pijanoj vozačici mjesec dana pritvora. Razbila kafić u Labinu, poginuo gost

Foto: Duško Marušić/Pixsell

NA ŽUPANIJSKI sud u Puli danas u podne privedena je 28-godišnjakinja iz Medulina koja je u noći sa subote na nedjelju u Labinu skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo 34-godišnji Ivan Batelić.

Određen joj je istražni zatvor u trajanju mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. 

Vozačica iz Medulina prijavljena je za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, i to za stavak 1. i 4. članka 227. Kaznenog zakona, po čemu joj prijeti zatvorska kazna u trajanju od tri do 15 godina.

Podsjetimo, ona je upravljala Volkswagen Polom pod utjecajem 1,37 promila alkohola te se zabila u ugostiteljski objekt Rock Caffe u kojem je boravio veći broj gostiju.

Naime, dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića vozačica je zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u grupu posjetitelja.

Kafić je bio krcat

Većina gostiju prepunog labinskog Rock Caffea, na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara, bila je prisebna pa su do dolaska hitne pomoći odmah priskočili u pomoć ozlijeđenima, izvukli automobil i počistili razbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći, piše Glas Istre.

Zbog zadobivenih ozljeda liječnička pomoć pružena je trojici muškaraca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest Hitne medicinske pomoći da je 34-godišnji Ivan Batelić preminuo od ozljeda.

Njegovo tijelo prevezeno je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obdukcije. U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su gosti kafića, 32-godišnjakinja iz Raše i 31-godišnjak iz Labina, teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji iz Svete Nedelje i 29-godišnjaku iz Raše koji su lakše ozlijeđeni i pušteni su kući.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, policija je u 3.20 sati uhitila 28-godišnju vozačicu. S njom je u automobilu kao suvozač bio 30-godišnjak iz okolice Marčane.

Poginuli Ivan Batelić Pipi bio je kuhar u Valamarovom hotelu u Rapcu, ali i glazbenik, bas gitarist u nekoliko labinskih bendova koji je bio omiljen u svom društvu, pristojan, dobroćudan, pristupačan i uvijek sklon humoru.

Pročitajte više