PERUTNINA Ptuj - Pipo Čakovec ponovo je dokazala, da potpuno jamči za najviši mogući stupanj kvalitete svojih proizvoda u cijelom lancu, od sirovine do potrošača. U svim fazama proizvodnje, distribucije i prodaje u vlastitim maloprodajama provode se strogi propisi kroz sustav kontrole kritičnih točki (HACCP), te je uspostavljena sljedivost kroz standard ISO 9001:2000. Perutnina jamči kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda poštivanjem HACCP načela i standarda ISO 9001.2000 koji je bio recerficiran ovih dana. U procesima proizvodnje i prerade provodi najstrože standarde upravljanja čovjekovim okolišem, što dokazuje dobivenim certifikatom ISO 14001:2004.
U Europskoj uniji je HACCP temeljni program proizvodnje namirnica na siguran način, garancija zdravstvene ispravnosti i visoke kvalitete namirnica. Proizvodnja prema tom programu omogućuje identificiranje mjesta i uzroka kontaminacije proizvoda, te brze i učinkovite preventivne i korektivne postupke. Time je vjerojatnost zdravstveno neispravnog konačnog proizvoda od pilećeg mesa jednaka nuli.
"U Perutnini Ptuj - Pipo Čakovec svjesni smo, da su temelj funkcioniranja HACCP sustava i sustava kvalitete svi naši zaposlenici koji rade u proizvodnji hrane, zato ih uključujemo u kontinuirane edukacije na tom području. Uspostavom HACCP sustava u naše maloprodaje jamčimo našim potrošačima neprekinuti hladni lanac proizvoda od proizvodnje do krajnjeg potrošača" naglasio je na današnjoj konferenciji za medije Predrag Šegović, direktor Perutnine Ptuj - Pipo Čakovec.