Pjesma "Znak pobjede" pobjednik "Uskrsfesta 2003"

POBJEDNIK "Uskrsfesta 2003", koji je večeras održan u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskoga", splitski je vokalno instrumentalni sastav "Rafaelo" s pjesmom "Znak pobjede" na stihove i glazbu Maria Žuvele.

Uručujući nagradu pobjednicima u ime zagreabačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića, pomoćni zagrebački biskup Josip Mrzljak rekao je da je 22. festival popularne duhovne glazbe za njega bio "divna molitvena večer".

Druga nagrada stručnoga žirija i nagrada za tekst koju dodjeljuje glavni medijski pokrovitelj festivala "Glas Koncila" pripala je Čedi Antoliću za pjesmu "Izvor", a treća nagrada stručnoga žirija i nagrada po izboru izvođača istarskoj grupi "Poklon" za pjesmu "To je On".

Na "Uskrsfestu 2003" koji su organizirali Povjerenstvo za pastoral mladih zagrebačke nadbiskupije i Hrvatski katolički radio izvedeno je 19 pjesama.

Hrvatski festival duhovne glazbe koji je započeo himnom Ivanu Merzu "Miljeniče Božji" u izvedbi Ive Šeparovića i okteta "Bljesak" održan je u sklopu Caritasove akcije "Budi slobodan od alkohola i droge".

(Hina) mc mć

Pročitajte više