Plenković iz Strasbourga: Odakle teza da sam ja kriv za pad broja stanovnika?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković rekao je danas kako svi koji prate političku situaciju u Hrvatskoj vide tko je konstruktivan, a tko destruktivan.

Na pitanje hrvatskih novinara u Strasbourgu na koga je mislio kada je u razgovoru za Hrvatski radio spominjao demontere hrvatskih institucija, Plenković nije želio precizirati na koga se to odnosi.

"To je super teza čim izaziva takav šušur"

"Svi koji prate političku situaciju u Hrvatskoj vide tko je konstruktivan, a tko destruktivan", rekao je Plenković dodavši da će to prepustiti kreativnosti svih da prepoznaju.

Plenković smatra kako je to "super teza čim izaziva takav šušur i zanimljivo je da se taj dio prenosi, propituje i analizira, a dio u istom intervjuu gdje je komentirano sve što je politički bitno oko popisa stanovništva i ostalih tema se ne prenosi".

O popisu stanovništva: Ne vidim tko je uopće postavio tezu da bih ja bio kriv

Novinare je zanimalo i što misli o izjavi predsjednika Zorana Milanovića da on nije kriv za pad broja stanovnika u Hrvatskoj.

"Pročitao sam taj naslov, ne vidim tko je uopće postavio tezu da bih ja bio kriv. Odakle ta teza?" upitao je Plenković. Inače, on je večeras sudjelovao u Strasbourgu na odavanju počasti predsjedniku Europskog parlamenta Davidu Sassoliju koji je umro prošlog tjedna.

Pročitajte više

 

Pročitajte više