Plenković iz Vatikana poručio: Maksimalno odgovorno smo pristupili Agrokorovoj situaciji

Foto: Hina

ANDREJ PLENKOVIĆ u Vatikanu je komentirajući pressicu koju je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić danas održala u Banskim dvorima, istaknuo da je Vlada pristupila maksimalno odgovorno, u političkom i komunikacijskom smislu, situaciji u kojoj se našla najveća hrvatska kompanija Agrokor koja u Hrvatskoj i susjednim zemljama zapošljava oko 60.000 ljudi.

Kako stoji u priopćenju, istaknuo je da je sve što je Vlada učinila bila poruka umirenja i ohrabrenja; i kada je riječ o samoj kompaniji, i kada je riječ o vjerovnicima, dobavljačima, raspoloženju na financijskom tržištu. "Istodobno, gledajući najbolje prakse koje za slične situacije postoje u drugim europskim zemljama priprema se odgovarajući zakonski i institucionalni okvir u slučaju potrebe da hrvatska vlada, hrvatska država, na određeni način dodatno potakne ostvarivanje tri temeljna cilja: likvidnost kompanije, cjelovit plan restrukturiranja i dugoročna održivost.", stoji u priopćenju iz vlade.

"Za to postoje vrlo kvalitetne i korisne sugestije zemalja koje su se u određenom vremenu susrele s velikim kompanijama koje su bile u određenim poteškoćama. To je bila poruka potpredsjednice Vlade, to je rad moje Vlade. Radimo tiho i u miru na dobrobit naše gospodarske i financijske stabilnosti", zaključio je predsjednik Vlade Plenković o toj temi.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas i sutra u Rimu sudjeluje na svečanosti obilježavanja 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora na kojoj se okupljaju šefovi država ili vlada Europske unije.

Pročitajte više