Plenković komentirao Krstičevićev divljački ispad

Screenshot: Sabor

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković komentirao je u saboru sukob s Mostovim zastupnikom Nikolom Grmojom za vrijeme rasprave o izvješćima Europskog vijeća, ocijenivši Grmojine tvrdnje o 'veleizdaji' hrvatske vlade nedopustivim i najtežim klevetničkim uvredama, kojima je prijeđena granica  onoga što je normalno u Hrvatskom saboru.

Onda je komentirao i ispad svog ministra Damira Krstičevića koji je, podsjetimo, divljački bacio maketu aviona F-16 koju mu je poklonio SDP-ov Franko Vidović.

"U današnje vrijeme društvenih mreža i interneta imamo jedan broj zastupnika koji koristi različite kreativne metode kako bi skrenuli pozornost među biračkim tijelom da postoje. Bilo je već raznih situacija, donosili su se papiri, majice, makete...Ja sam danas primio maketu F-14, a ne F-16. Nisu uspjeli kupiti niti avion o kojem se radilo, a mislio sam da je to taman za mog sina koji ima četiri godine. No riječ je o igrački za preko deset godina", kazao je premijer.

"Ovo je saborska rasprava i dobro je da nekada imamo dinamičnije i živahnije tonove, ali važno je da ovakve vrste klevetničkih izjava što se tiče mene osobno, što se tiče HDZ-a, što se tiče Vlade RH, ne mogu proći. Neću dopusti da netko - uz sve ovo što radimo, uz brojne aktivnosti u interesu Republike Hrvatske i hrvatskog naroda, i interesu suživota u Hrvatskoj - pokreće spiralu govora mržnje. Ja to dopustiti neću. A da pritom mene, koji činim sve da smirujem tenzije u bilo kojem smislu, optuži za veleizdaju, kao i ministricu vanjskih poslova, to ne dolazi u obzir", zaključio je premijer Plenković.

Pročitajte više