Plenković županu koji tuče ženu dao rok od 10 dana da podnese ostavku

Foto: FaH

ŠEF HDZ-a Andrej Plenković danas je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća komentirao i slučaj požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića koji je pretukao svoju suprugu.

>> HDZ-ov župan i službeno optužen, ženu je udarao rukama po glavi i hvatao za vrat

Plenković je, na novinarski upit, potvrdio da su na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću razgovarali i o požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, koji je optužen zbog nasilja u obitelji.
 
Ponovio je kako, obzirom na mehanizam izbora župana, Tomašević sam treba preuzeti odgovornost i podnijeti ostavku na svoju dužnost.

Tomašević dobio rok do 15. siječnja
 
Naglasio je i da su mu na današnjem sastanku dali rok do 15. siječnja, kada je iduća sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, da podnese ostavku.
 
"Vjerujem da će kao bivši branitelj, general HV-a i dva puta izabrani župan razumjeti situaciju u koju smo dovedeni zbog stvari na koje nismo imali nikakav utjecaj", istaknuo je.

Sastanak u vladi

Podsjetimo, župan Alojz Tomašević jutros se u vladi sastao s premijerom Plenkovićem.

Našem reporteru Vojislavu Mazzoccu je o sastanku s Plenkovićem kratko kazao: "Razgovarali smo i razgovor je bio korektan".

Skoro sat vremena kasnije iz zgrade je izašao i Gordan Jandroković koji je prisustvovao sastanku. "Mi smo mu rekli vrlo jasno naše stavove i sada je na njemu da donese svoju odluku", rekao je novinarima.


 

 

Pretukao suprugu

Podsjetimo, Tomašević je početkom listopada priveden u požešku policiju jer je pretukao suprugu.

Njegova supruga poručila je tada kako je već slala mailove upozorenja o svom suprugu premijeru Plenkoviću, ali on ju je ignorirao.

U međuvremenu je Tomašević bio hospitaliziran, a nakon toga se vratio u obiteljsku kuću u kojoj je došlo do novog incidenta u kojemu je opet napao ženu, a intervenirala je i policija.

 

Pročitajte više