Pliva uvodi SAP-ov sustav za farmaceutsku industriju

PLIVA HRVATSKA d.o.o. i SAP potpisali su ugovor i započeli projekt uvođenja mySAP CRM Mobile Sales sustava u Plivu.

Ugovor su potpisali Matko Bolanča, predsjednik Uprave Plive Hrvatska d.o.o. i Igor Dropulić, direktor SAP-a, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.200.000,00 kuna.

Partneri u implementaciji mySAP CRM Mobile Sales sustava su GBS-IT, Maihiro i SAP.

Pliva je prva tvrtka u regiji Srednje i Jugoistočne Europe koja kreće u implementaciju mySAP CRM sustava za farmaceutsku industriju. Razlog odabira my SAP CRM sustava leži u najboljoj integraciji sa postojećim sustavima u Plivi (SAP R/3 i BW), pozitivnim iskustvima sa SAP-om kao dugogodišnjim partnerom, odličnim analitičkim mogućnostima te osiguranju razvojne nadogradnje mySAP CRM sustava.

Uvođenjem mySAP CRM Mobile Sales sustava, Pliva će unaprijediti praćenje klijenata i tržišta, upravljanje prodajom kroz prodajne djelatnike te imati bolju segmentaciju i veću usmjerenost prilikom lansiranja proizvoda. Osim toga, ovaj sustav će imati veliki značaj u integraciji i boljoj koordinaciji između terena i logističke podrške, smanjenju vremena terenskih djelatnika potrošenog na administrativne zadatke te olakšanoj pretrazi svih relevantnih informacija.

"Očekujemo da će uvođenje SAP CRM sustava u  značajno pridonijeti Plivinoj fokusiranosti na kupca i korisnika te samim time unaprijediti poslovanje. Odlučili smo se za SAP CRM iz razloga što smo uvjereni da SAP CRM rješenje u potpunosti zadovoljava potrebe naše kompanije i omogućava kontinuirani razvoj poslovanja" - istaknuo je Matko Bolanča", predsjednik Uprave Pliva Hrvatska.

U projektu će sudjelovati 15-tak konzultanta GBS-IT-ija, Maihiro-a i SAP-a. Početak implementacije predviđen je za 6. svibnja, a završetak projekta očekuje se krajem rujna ove godine.

Pročitajte više