Pljačkali maloljetnike oko glavnog zagrebačkog trga. Uhvaćeni su

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje dva razbojništva i dva pokušaja razbojništva. Policija vjeruje kako su osumnjičenici u subotu oko 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića i u Gajevoj ulici prilazili maloljetnim osobama te im uz verbalnu prijetnju otuđili novac koji su kod njih pronašli.

U prvom slučaju su došli do maloljetnika te uz verbalnu prijetnju zatražili novac, s kojim su se udaljili u nepoznatom smjeru. Odmah potom, istog dana u Gajevoj ulici prišli su dvojici maloljetnika te im najprije uz verbalnu prijetnju otuđili novac.

Nastavlja se istraga sličnih pljački u centru

Pretražili su im i unutarnje džepove njihovih jakni i trenirki s namjerom da pronađu još novca, a kada nisu ništa pronašli udaljili su se prema Trgu bana Josipa Jelačića. Tada su prišli dvojici maloljetnika te ih uz verbalnu prijetnju tražili novac nakon čega su se udaljili ništa ne otuđivši.

Nekoliko minuta kasnije prišli su i trojici maloljetnika u blizini, te također uz verbalnu prijetnju tražili od njih novac. Ošak, udaljili su se u smjeru Jurišićeve ulice ništa ne otuđivši, gdje su ih policijski službenici koji inače nadziru centar grada uočili i doveli u službene prostorije policije.

U svim slučajevima kaznena djela su počinjena uz verbalnu prijetnju, dok su u jednom slučaju dvojica osumnjičenika navela da posjeduju oštri predmet. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež, dok se nastavlja utvrđivanje okolnosti i drugih sličnih događaja u centru.

Pročitajte više