Pljačkaši splitske zlatarnice danas pred istražnim sucem

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Splitu poslijepodne su privedeni 38-godišnji državljanin Srbije i Crne Gore i 26-godišnji poljski državljanin koji su jučer poslijepodne u Splitu iz jedne zlatarnice ukrali veću količinu nakita vrijednog 70 tisuća kuna, izvijestio je načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.

Pljačkaši su uhićeni ubrzo nakon pljačke, oko 18 sati, na cesti između Sinja i Knina, dok su pokušavali pobjeći policijskim ophodnjama.

Pljačka se dogodila tako što je 38-godišnjak u zlatarnici zatražio da pogleda zlatni nakit hineći kako namjerava nešto kupiti. Vlasnik zlatarnice na pult je stavio kožnu izlog-policu, koju je pljačkaš zgrabio i pobjegao. U upaljenom automobilu, 50-ak metara dalje, čekao ga je "partner" s kojim je pobjegao prema Sinju, u čijoj ih je blizini policija uočila oko 17,30 sati.

U Sinju ih je pokušao zaustaviti policajac na motociklu, ali je vozač pojurio prema njemu kad je sišao s motocikla pa je bio prisiljen skočiti s kolnika.

Pljačkaši su nastavili bijeg prema Kninu, no policijske su im ophodnje zapriječile cestu. Pokušali su se vratiti u Sinj, ali im to nije uspjelo.

Nakon uhićenja utvrđeno je da je vozilom upravljao 38-godišnjak iz Srbije i Crne Gore, a suvozač mu je bio 26-godišnji Poljak. U automobilu je pronađen sav ukradeni nakit, 23 ogrlice od bijelog i žutog zlata koje su vraćene vlasniku.

Protiv obojice je podnesena kaznena prijava za tešku krađu, a protiv 38-godišnjaka i zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju posla.

Ispitivanje osumnjičenika još traje.

Pročitajte više