Pljusak potopio srednju Dalmaciju

Nebo iznad Omiša Foto: Index

OBILNA kiša praćena grmljavinom u popodnevnim satima pogodila je središnji dio Dalmacije. Pljusak je u čas potopio ulice, ispraznio plaže i, kao što je to uvijek slučaj, stvorio još veće gužve na cestama.

Vaše fotografije i snimke pljuska i prometnih gužvi šaljite nam na desk@index.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Ovakvo vrijeme u skladu je s najavljenom prognozom DHMZ-a.

Evo kakva je prognoza po regijama:

Istočna Hrvatska

Promjenjivo, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, češće od sredine dana. Lokalno izraženiji pljuskovi mogući su u zapadnim predjelima. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 19, a najviša dnevna od 26 do 29 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Mjestimice će biti kiše i pljuskova, češće u drugom dijelu dana. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 19, a najviša dnevna između 26 i 28 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Mjestimice će biti kiše i pljuskova, češće u drugom dijelu dana, a u Lici može biti i izraženijih nestabilnosti. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 16, a najviša dnevna između 25 i 27 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku.Od sredine dana mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Ujutro će puhati umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 u unutrašnjosti Istre do 23 na otocima, a najviša dnevna između 28 i 31 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno može biti pljuskova praćenih grmljavinom. Ujutro će puhati umjerena bura, a danju će temperatura u unutrašnjosti biti 20, na obali i otocima između 22 i 25, a najviša dnevna od 30 do 32 °C.

Danas na snazi žuti meteoalarm

Danas je na snazi žuti meteoalarm za čak šest hrvatskih regija zbog mjestimice izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Meteoalarm poziva na oprez zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena.

"Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", javljaju iz Meteoalarma.

Najveća vjerojatnost za grmljavinu je u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj i gospićkoj te splitskoj regiji gdje se kreće od 50 do 80 posto. Jedino za kninsku regiju nije naznačeno kolika je vjerojatnost grmljavine.

Prema trenutnim prognozama za sutra nije upaljeno upozorenje meteoalarma, što se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana može promijeniti.

Pročitajte više