Pobjednici online računalne igrice s Visom putuju na OI u Torino

VISA International predstavila je Visa Championships  - Torino 2006, izazovnu, besplatnu, online računalnu igricu u kojoj, osim Hrvatske, sudjeluju i natjecatelji iz 22 zemlje diljem svijeta.

Sudionici prvenstva se natječu u tri virtualna sporta sa Zimskih olimpijskih igara, a prva je nagrada za državnog prvaka put za dvoje u Torino na Zimske olimpijske igre 2006. godine te prilika za natjecanje u globalnom prvenstvu s pobjednicima iz druge 22 zemlje.

Visa Championships - Torino 2006 potiče igrače da svladaju tri virtualna sporta zimskih Olimpijskih igara: bob, veleslalom i snowboard. Kao što natjecatelji na Zimskim olimpijskim igrama moraju proći kvalifikacije, tako će i igrači online igrice morati napredovati kroz brojne preliminarne krugove natjecanja te se na kraju natjecati na nacionalnom prvenstvu. Pobjednik natjecanja ili državni prvak postat će onaj natjecatelj s najnižim kombiniranim vremenom u sve tri discipline te će kao Visin gost otputovati na Olimpijske igre na kojima će se 15. veljače 2006. godine natjecati s predstavnicima drugih zemalja za titulu globalnog pobjednika.

Natjecanje u Hrvatskoj započelo je 15. studenog te traje do 15. prosinca 2005.

Igra ujedinjuje jedinstvene, interaktivne karakteristike kao što olimpijski sportaši koje sponzorira Visa uključujući program "Visa Team" i "Gold Medal Athletes" s likovima sportaša koji nude trenerske savjete za natjecatelje. Dio hrvatske verzije igrice je i lik Ivana Šole, naravno u njegovoj disciplini, bobu, u kojoj će se natjecati i na Olimpijskim igrama u Torinu.

Na početku igrice, igrači dobivaju virtualnu VISA karticu sa već postojećim virtualnim sredstvima kojima mogu kupovati opremu. Dodatna sredstva zarađuju se postizanjem jednog od tri najbolja rezultata iz sva tri sporta. Trenerske savjete Ivana Šole, koje igrači dobivaju postizanjem prvog, drugog ili trećeg mjesta kao i virtualna oprema, mogu popraviti igračevu izvedbu kao i lošije vremenske rezultate.

Osim Hrvatske u natjecanju Visa Championships - Torino sudjeluju: Australija, Austrija, Kanada, Kina, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Kazahstan, Meksiko, Novi Zeland, Norveška, Rumunjska, Rusija, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Urugvaj, Velika Britanija i SAD. Igrica je dostupna na 13 jezika: hrvatskom, kineskom, engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, japanskom, kazahstanskom, rumunjskom, ruskom, španjolskom, turskom i ukrajinskom. Računalna igrica Visa Championships – Torino 2006 i pravila natjecanja dostupna su na www.visa.com/visachampionships.

Pročitajte više