Pobjednik prvog kruga izbora za ravnatelja HRT-a odustao od kandidature

VELJKO JANČIĆ, koordinator emisije Hrvatska uživo, koji je u prvom, neuspješnom pokušaju izbora nasljednika Vanje Sutlića dobio šest od osam potrebnih glasova, odustao je od kandidature u ponovljenom izboru. Rekao je da tako postupa kako njegova kandidatura ne bi opet dovela do pat pozicije i neuspješnog izbora prvog čovjeka kuće, a što bi, kako kaže, bilo pogubno.

"Nije istina da smo u Hrvatskoj uživo podizali fiktivne putne naloge"

Zanimljivo je kako je usporedno s Jančićevim uspjehom u prvom i ponovnoj kandidaturi u drugom krugu i pokušajima da se emisija HUŽ očisti od talasanja bilo kakve vrste odnosno da se gledanu emisiju estradizira i tako se otupi njena kritička oštrica (otvaranje i isticanje bitnih političkih, korupcijskih i socijalnih pitanja), u javnost tempirano puštena priča o fiktivnim putnim nalozima koje su podizali zaposleni u HUŽ.

Diskreditacija je krenula naravno iz same Kuće, odakle su procurile informacije. Jančić je odlučno demantirao optužbe: "Točno je da u nekim putnim nalozima ima nepravilnosti, ali to nisu fiktivni nalozi - znači da ih je netko podizao, a da nije uopće išao na poslovni put - nego se dogodilo to da na njima nije bilo dobro upisano vrijeme polaska. Na primjer, ekipa obično na teren odlazi u 8 ili 9 ujutro, a mene se čekalo dva sata dok sam izlagao kandidaturu i onda na nalogu ostane ranije vrijeme polaska".

Pročitajte više