Poboljšalo se zdravstveno stanje Janeza Drnovšeka

STANJE slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka, koji je u utorak navečer dobio aritmiju srca, koja se nastavila i u srijedu ujutro, popravilo se i hospitalizacija neće biti potrebna, izjavio je u srijedu popodne na kratkoj konferenciji za novinare njegov osobni liječnik Sašo Kavčič.

"Predsjednik se sada dobro osjeća, nema nikakvih teškoća i neće biti potrebna hospitalizacija", rekao je Kavčič, dodajući da je Drnovšeku preporučio nekoliko dana odmora.

Po njegovim riječima, Drnovšek ga je u utorak oko 22 sata nazvao jer je osjetio aritmiju srca, a pola sata kasnije napravljen je EKG koji je pokazao srčanu defibrilaciju. Odmah je započeta terapija, no predsjednik se slabo osjećao i jutros pa su otkazane njegove obveze.

Današnjim tretmanom kod predsjednika Drnovšeka ponovo je uspostavljen normalan srčani ritam i poboljšan krvni tlak koji je bio prenizak. Zato neće biti potrebna hospitalizacija i elektrokonverzija kojom je Drnovšeku prije četiri godine, kad je također imao srčane smetnje, ponovno vraćen normalni srčani ritam, ustvrdio je Kavčič na brifingu za novinare.

Pročitajte više