Počela javna rasprava o GUP-ovima Zagreba i Sesveta

OD SUBOTE je u tijeku javna rasprava i javni uvid u predložene generalne urbanističke planove (GUP) Zagreba i Sesveta i do sada su pristigla tri prijedloga i primjedbe, izjavio je Hini pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Miljenko Mesić.

Građani predložene dokumente mogu pogledati na Zagrebačkom velesajmu u paviljon 2 radnim danom od 10 do 18 sati, a subotom od 9 do 12 sati.

Na javnom uvidu je tekstualni dio u knjizi "GUP Zagreba" i "GUP Sesveta" te grafički dijelovi s kartografskim prikazima u mjerilu 1:5000.

Svoje prijedloge i primjedbe građani će moći dostaviti Gradskom zavodu za planiranje razvoja grada koji će ih obraditi i pripremiti izvješće o javnoj raspravi.

Zavod će, naglašava Mesić građanima pružiti sva potrebna stručna tumačenja.

U okviru javne rasprave sutra poslijepodne na Zagrebačkom velesajmu bit će održano izlaganje o GUP-u Zagreba, a o GUP-u Sesveta u četvrtak poslijepodne u Područnom uredu Gradske uprave Sesvete.

U oba izlaganja bit će riječi i o izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada Zagreba.

Građanima koji dođu na velesajam o predloženim će GUP-ovima više reći stručnjaci iz Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Pročitajte više