Počela sedma smotra zagrebačkog sveučilišta

SEDMA smotra Sveučilišta u Zagrebu otvorena je danas u Studentskom centru glazbenom priredbom studenata Muzičke akademije i izložbom radova studenata Likovne akademije na kojoj se pojavila jedna razgolićena ženska osoba koja je izazvala pozornost posjetitelja.

Otvaranje mi se učinilo simpatičnim, čestitam studentima i dekanu Zlatku Kauzlariću jer su nas na vrlo uvjerljiv način iznenadili i pokazali što je njihov posao, izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora smotre Vjekoslav Jerolimov.

Smotra će u tijeku tri dana predstaviti programe fakulteta, akademija, visokih i viših škola, Studentskog centra, Studentskog zbora i raznih studentskih udruga.

Troškove u iznosu od 450 tisuća kuna pokrit će Ministarstvo znanosti i tehnologije, Sveučilište preko sponzora, Studentski centar i Ministarstva prosvjete i športa, rekao je na konferenciji za novinare član Organizacijskog odbora Rudolf Lončarić.

Smotru je prošle godine posjetilo 25 tisuća posjetitelja, mahom učenika trećih i četvrtih razreda iz Zagreba i okolice, ali i iz drugih dijelova Hrvatske, rekao je Jerolimov.

Dosadašnje ankete posjetitelja smotre, koje su provodili studenti Fakulteta političkih znanosti, pokazuju da 60 posto njih dolazi s formiranim uvjerenjem što želi izabrati za studij. Tek na njih oko 20 posto presudno utječe posjet smotri, podsjetio je.

Jerolimov smatra smotru dobrim i dalekosežnim potezom koji je uveo bivši rektor Marijan Šunjić.

Zagrebački primjer nadahnuo je i splitsko Sveučilište, koje je smotru održalo prije dva tjedna.

Na Smotri će se održati više umjetničkih radionica, športskih programa i revija. Bit će organiziran i posjet Tehničkom muzeju, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Sveučilišnom računarskom centru i drugima.

Posjetitelji smotre mogu besplatno dobiti Vodič za buduće studente Sveučilišta, s programima i uvjetima upisa na sveučilišne i stručne studije u Zagrebu i okolnim visokim školama te ručati u restoranu Studentskog centra po cijenama za studente.

Pročitajte više