SDP-ovac poderao člansku iskaznicu: "Nikad više za njih, selim iz Hrvatske"

Screenshot: Facebook

"OD KADA sam punoljetan glasam za SDP. Zadnjih par godina sam i njihov član. No neću više. Gotovo je! Neću više nikada biti za njih. Nikad! Idem u inozemstvo, nema mi druge", kaže za Index Mario Vuković iz Koprivnice koji je na društvenim mrežama objavio kratak video s naslovom Kad ti pukne film, u kojem reže člansku iskaznicu SDP-a. 

 
U manje od 24 sata video je pogledalo više od pet tisuća ljudi, a podijelilo gotovo 50 korisnika Facebooka. 
 
Direktor zaposlio svog prijatelja
 
Vuković pojašnjava kako u Koprivničkim vodama radi već 11 godina. Tom gradskom tvrtkom, objašnjava Vuković, upravlja lokalni SDP, a kaže da ga od početka šikaniraju. Iako ima stalan posao, potpisao je, kaže, gotovo 50 aneksa ugovora kojima su ga selili s jednog posla na drugi i to obično kao zamjenu. 
 
"Zadnje dvije godine bio sam dispečer, obećali su da me neće seliti, no direktor je zaposlio svog prijatelja na moje mjesto. Odjednom su me potjerali da radim na lopatu, za jednu trećinu manju plaću. Nisam to mogao prihvatiti pa su mi dali otkaz. Imam dvoje djece, dva kredita i nema mi drugo nego da napustim ovu državu", kaže Vuković za Index. Kako je pojasnio, ljut je i zbog toga što je "direktorov prijatelj"  zapravo električar, a trebao bi se brinuti o glavnim gradskim pumpama Koprivničkih voda.    
 
Iz uprave Koprivničkih voda kažu nam kako je Vuković zapravo radio kod njih 13, a ne 11 godina, a posljednje radno mjesto bilo mu je pomoćnik vodomontera koje odgovora njegovoj stručnoj spremni. Povremeno je, kažu nam, radio kao dispečer.
 
"Bio je kratkoročna zamjena, a na tom mjestu rade ljudi s 30 godina staža i starije dobi, za razliku od Vukovića koji je mlađi", kažu iz Uprave dodajući da je problem počeo jer Vuković nije pristupio edukacijama i internim ispitima te su mu ponudili mjesto vodomontera s istim koeficijentom koje ima i radno mjesto dispečera. 
 
"Vrijeđao je"
 
"Nije pristao, nego je vrijeđao. Nije htio ni potpisati novi ugovor o radu, a niti je htio iskoristiti svoje pravo na žalbu. Ništa. Otišao je u prosincu prošle godine i više nije dolazio na posao", kažu iz Uprave dodajući da su bili spremni na razgovor te na isplatu otpremnine. 
 
"Uradili smo sve što smo mogli poštujući Zakon o radu", kažu na kraju dodajući kako nije na njima da pričaju o tome kako tom gradskom tvrtkom upravlja SDP. 

 

 

 

Pročitajte više