Podgorica: Đukanović spreman svjedočiti protiv Miloševića

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanovć izjavio je u ponedjeljak podgoričkoj agenciji MINA kako će se odazvati eventualnom pozivu Haškog tribunala da svjedoči u procesu protiv bivšeg srpskog predsjednika Slobodana Miloševića.

"Poziv Suda je nešto drugo. Ako nekoga pozove Sud kao svjedoka, u obavezi je da se odazove. Tu nema prostora za neku slobodnu volju", kazao je Đukanović.

Crnogorski premijer je ranije odbio poziv Tužilaštva Haškog tribunala da svjedoči protiv Miloševića, kazavši pritom kako je to njegova slobodna odluka iako, kako je istaknuo, bi neki to i drugačije procijenili.

Đukanović je odbio tvrdnje pojedinih političara i analitičara koji su njegovo odbijanje zahtjeva Tužilaštva Međunarodnog suda u Haagu da svjedoči protiv bivšeg srpskog predsjednika, protumačili kako se on navodno uplašio Miloševića.

On je rekao "kako je to prilično neutemeljena pretpostavka", te da se on "Miloševića nije plašio ni u mnogo težim vremenima".

Crnogorski premijer je, također rekao kako njegovo odbijanje zahtjeva Tužilaštva "ne mijenja odnos Crne Gore prema Haškom tribunalu".

"Crna Gora je svoje obaveze prema Tribunalu ispunila i tu nema prostora za špekulacije", kazao je Đukanović.

Pročitajte više