Podgorica zadovoljna pozitivnom ocjenom EK

Službena Podgorica zadovoljna je pozitivnom ocjenom Studije izvedivosti koju je dobila od Europske komisije čime je praktično dano zeleno svjetlo za početak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU. Odluka treba biti potvrđena na sastanku ministara Europske unije 25. travnja.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je izjavio da će to "dati mogućnost za afirmaciju reformskih dostignuća Crne Gore u njezinoj daljnjoj europskoj integraciji". Vujanović je naglasio da Crna Gora ostaje čvrsto opredijeljena za neovisnost što će se i ostvariti, kako je rekao, početkom iduće godine.

Za premijera Mila Đukanovića "pozitivna ocjena Studije izvedivosti optimistična je i pozitivna vijest". On je kazao da se u Crnoj Gori iskreno nadaju da će Srbija suradnjom, prije svega s Međunarodnim tribunalom u Haagu, sljedećih tjedana stvoriti uvjete za nastavak ovog procesa.

"Vlast Crne Gore će s većim entuzijazmom nastaviti ispunjavati zadaće iz europske agende, vjerujući da smo o u nekim poslovima već odmakli na europskom putu", rekao je Đukanović novinarima u Podgorici.

(Hina) xdram ybs

Pročitajte više