Podignuta kaznena prijava protiv HDZ-ova župana, dobio je i zabranu približavanja supruzi

Foto: Index

PODIGNUTA je kaznena prijava protiv Alojza Tomaševića, nasilnog HDZ-ovog župana.

Prenosimo objavu iz policije u cijelosti:

Kaznena prijava i zabrana prilaska

"Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojega se sumnjiči da se 2. listopada 2017. godine, u večernjim satima, nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. st. 2. Kaznenog zakona te optužni prijedlog iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Također mu je oduzeta puška za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

Napominjemo, da je policija izrekla 56-godišnjaku zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana", piše u priopćenju.

HDZ-ov župan tvrdi da je nije taknuo

Podsjetimo, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pretukao je ženu u ponedjeljak. Sinoć se oglasio priopćenjem u kojemu "odgovorno i s punom čašću" tvrdi kako je nije ni taknuo. Nakon njega, na Facebooku se oglasio i Ivan Ike Mandurić i pružio potporu nasilnom županu.

>> Javio se HDZ-ov župan koji je pretukao ženu, tvrdi da je nije ni taknuo

>> Šatoraški pop brani HDZ-ovca koji tuče ženu: "On je branitelj, to nešto govori"

Šamaranje i bacanje na radijator

U javnosti je odjeknula vijest ako je HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević premlatio ženu i zbog toga završio u policiji.

"To je bilo šamaranje i guranje. Dobila sam udarac u desnu stranu kad me bacio na radijator. Par puta me ošamario", rekla je za Index o napadu Mara Tomašević, pretučena supruga HDZ-ovog župana.

>> Pretučena žena HDZ-ovca rekla nam je sve: Muž je mlati godinama, a Plenković ignorira njena pisma

"Uho me malo boli, ali dobro je, mogu raditi", rekla nam je nakon što smo je upitali zašto je na poslu nakon svega što se dogodilo. "Moj posao je takav da ga ne može samo jedna osoba obavljati", kazala nam je Mara, inače kuharica u požeškoj osnovnoj školi.

Mara Tomašević nam je opisala ružne detalje odnosa nje i supruga. Nasilje je, kako navodi, trajalo dvije godine, sve otkad je saznala za njegovu ljubavnicu. Konačno je odlučila izaći u javnost nakon što ju je prekjučer pretukao pa je morala intervenirati i policija.

"Ono sinoćnje šamaranje i bacanje na radijator nije bilo prvi put. To se dogodilo u ove dvije godine sigurno deset puta. Razbio mi je mobitel, ne znam što bih rekla. Zato sam i slala mail Plenkoviću, ne može takva osoba... Jedva sam čekala da završi taj prvi mandat, vjerujte mi. Da mogu nešto pokrenuti. Rekla sam mu kako se ne može tako ponašati, da to neće proći. Takvo ponašanje nije dolično takvoj funkciji. On mi je rekao: 'Meni nitko ništa ne može, ja ću proći'. I ostalo je tako", rekla nam je Mara Tomašević.

Ignoriranje mailova

Njene mailove HDZ je ignorirao gotovo pet mjeseci. Index je objavio sadržaj jednog maila.

>> Objavljujemo mail u kojem je pretučena žena HDZ-ovca molila Plenkovića za pomoć


Plenković je potvrdio da mu je žena požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje te istaknuo da mu na taj mail njegovi suradnici nisu skrenuli pozornost jer ga "očito" nisu percipirali kao dovoljno relevantan u šumi mailova koji svakodnevno pristižu, zbog čega je izrazio žaljenje te poručio da očekuje da se svi navodi provjere.

Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo je raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana.
 

Pročitajte više