Podignuta optužnica protiv napadača na PAOK-ov autobus u Zagrebu

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv devet napadača na autobus PAOK-a. U priopćenju stoji i kako je zatraženo od suda produljenje pritvora za devet hrvatskih državljana G. B. (1990.), M. B. (1989.), D. D. (1990.), B. Đ. (1990.), D. C. (1987.), M. L. (1990.), M. K. (1989.), A. T. (1992.) i A. M. (1993.).

Optuženi su kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi, imovine i sigurnosti prometa počinili iz mržnje.

Tereti ih se da su oko 13,05 sati 14. prosinca 2010. u Zagrebu, na raskrižju ulice SR Njemačke sa Avenijom Dubrovnik, zajedno sa tridesetak nepoznatih osoba; prilikom zaustavljanja autobusa u kojem je uz vozača i vođu puta bilo i trideset i devet putnika navijača grčkog nogometnog kluba "PAOK" iz Soluna; u cilju da ugroze tjelesni integritet putnika uslijed snažno izraženih netrpeljivosti prema navijačkoj skupini koja prati NK "PAOK" na dojavu nepoznate osobe istrčali iz pješačkog pothodnika u kojem su se prethodno skrivali.

Tereti ih se da su zajedno s ostalima na autobus bacili više komada kamenja, odlomljenog betona i drvenih letvi različitih veličina razbivši više stakala. Potom su u autobus ubačene najmanje tri zapaljene baklje tzv. bengalke nakon kojih je autobus ispunjen gustim dimom, a potom je izbio i požar čije daljnje širenje su spriječili vatrogasci. U događaju su ozlijeđena četiri putnika iz autobusa, a na autobusu kao i na jednom osobnom automobilu koji se kretao iza njega nastupila je materijalna šteta, priopćilo je zagrebačko odvjetništvo.

Pročitajte više