Podignuta optužnica protiv vozača Porschea koji je usmrtio dvoje pješaka na Trešnjevci

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće, izvijestio je DORH.

Radi se o nesreći koja se dogodila 1. rujna na Trešnjevci kada je Mladen Guštin vozeći Porsche Cayenne dubrovačkih registracija usmrtio jednu ženu i njezinog sina.

Guština se optužnicom tereti da je tog dana oko 12.10 sati vozio sjevernim kolničkim trakom Ozaljske ulice prema zapadu brzinom od najmanje 74,1 km/h, unatoč ograničenju od 50 km/h. Tereti ga se da je dolaskom do križanja sa Nehajskom i Okićkom ulicom, prošao kroz crveno svjetlo.

Kada je već bio na sredini križanja, na stražnji lijevi bočni dio Porsche Cayenna naletio je prednjim dijelom osobni automobil marke Audi A8 koji se kretao kolnikom Nehajske ulice prema sjeveru i u križanje je ušao na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja.

Uslijed naleta, Porsche Cayenne se zanio stražnjim dijelom udesno, odnosno desnim kotačima na sjeverni nogostup, gdje je udario u stup javne rasvjete pa u PVC kontejner za staklo i zatim u stražnji lijevi dio osobnog automobila marke Renault Clio (parkiran na sjevernom nogostupu Ozaljske ulice).

Tom prilikom je Porsche Cayenne naletio na dvoje pješaka koji su zadobili brojne višestruke ozljede od kojih su potom preminuli na mjestu događaja. Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

Pročitajte više