Podignuta optužnica zbog napada na novinarku koja je snimala Kujundžićevu kuću

Screenshot: YouTube/Slobodna Dalmacija

OPĆINSKO državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv četiri muškarca zbog napada na novinarku Andreu Topić dok je snimala kuću tadašnjeg ministra Milana Kujundžića kod Imotskog.

Tereti ih se za protupravno oduzimanje slobode.

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 22. srpnja, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (1977., 1978., 1954. i 1952.) zbog počinjenja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 1. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela i oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a/11. (27. 7. 2020.)

Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 23. siječnja 2020. u mjestu pored Imotskog, zajednički i dogovorno, pristupili novinarki jednog dnevnog lista i verbalno ju napali zbog čega fotografira kuću u vlasništvu tadašnjeg ministra zdravstva pa je ona zbog straha od njihove daljnje reakcije sjela u svoje osobno vozilo, nakon čega su četvorica okrivljenika, tereti ih se, okružili njeno vozilo u kojem se zaključala te joj određeno vrijeme nisu dopustili da iziđe van niti da se vozilom udalji s mjesta događaja.

Tereti ih se da su, uz to onemogućavanje kretanja, i rukama ogrebali prednja lijeva vrata, slomili desni nosač krila prednje maske i rasklimali brave na navedenom osobnom vozilu pričinivši joj štetu u iznosu od 600,00 kuna", stoji u priopćenju DORH-a.

Pročitajte više