Podignuta tužba protiv 31 policajca zbog masakra u noćnom klubu na Floridi

Screenshot: Rumble

PODIGNUTA je tužba protiv 31 policijskog službenika iz Orlanda zbog njihovog odgovora na masakr u noćnom klubu, u kojem je ubijeno 49 ljudi, javljaju američki mediji.

U tužbi koju su podigle preživjele žrtve napada te obitelji ubijenih navodi se da policajac koji je bio na dužnosti zaštitara nije obavio svoj posao, a njegovi kolege također nisu izvršili svoje dužnosti te su prekršili građanska prava preživjelih nakon napada u gay klubu Pulse 2016. godine.

>>Najgora masovna pucnjava u povijesti SAD-a: 50 ubijenih u gay baru

Policija je ubila napadača Omara Mateena, koji je u noćnom klubu ubio 49 te ozlijedio 58 ljudi. U tom trenutku napad je bio najgora masovna pucnjava u modernoj povijesti SAD-a.

>>Tko je napadač s Floride? "Vidio je dvojicu muškaraca kako se ljube i potpuno poludio"

"Stajali su vani dok je manijakalni ubojica masakrirao ljude"

"Policajac Adam Gruler bio je u klubu i obavljao dužnost zaštitara. Napustio je svoj položaj i time omogućio napadaču da uđe u klub, pregleda područje, izađe kako bi otišao po oružje i zatim se vrati te izvrši svoj plan", stoji u tužbi. Također se navodi da oko 30 policajaca nije reagiralo na pucnjavu nego su ostali izvan kluba, a neki su prisilno zadržavali svjedoke koji su pobjegli od masakra.

"Dok je manijakalni ubojica masakrirao nevine i nenaoružane ljude u klubu, vani je bila hrpa naoružanih i obučenih ljudi koji su ga mogli spriječiti", izjavio je odvjetnik Solomon Radner za ABC News. "Umjesto da rade svoj posao, ostali su vani i brinuli se samo za vlastitu sigurnost."

Pročitajte više