Pogledajte kako je otac ubijene učenice s Floride napao moćnu NRA

Pogledajte kako je otac ubijene učenice s Floride napao moćnu NRA

Screenshot: Youtube/NRA TV

FRED Guttenberg, otac američke učenice ubijene u školi u Parklandu na Floridi, već se proslavio kad je očitao lekciju desničarskom senatoru Marcu Rubiju zbog njegove ''patetično'' slabe reakcije na masakr i problem neregulirane trgovine oružjem. 
 
 
A Guttenberg se sad obrušio i na Danu Loesch, glasnogovornicu i zaštitno lice kontroverznog Nacionalnog udruženja za puške (NRA), te na njihov provokativan i prijeteći televizijski oglas u kojem ona nastupa.
 
 
U oglasu povodom pokretanja novog medijskog projekta ove udruge, NRA TV-a, Loesch je u prilično zlokobnom tonu redom prozvala one koji ''potkopavaju volju glasača i osobne slobode u Americi: lažljive pripadnike medija, holivudske lažnjake... političare koji bi radije gledali kako Amerika gori nego se odrekli jedne mrvice svoje osobne moći, kasnovečernje voditelje koji misle da su njihova mišljenja jedina mišljenja koja vrijede…one koji donose pristranost i propagandu u CNN, Washington Post, New York Times''. Svima njima Loesch je dala do znanja kako im ''vrijeme istječe'', uz dramatično okretanje pješčanog sata. 
 
Guttenberg: NRA je stavila metu na leđa svima vama
 
Guttenberg je upravo na to upozorio senatore na saslušanju o nasilju vatrenim oružjem. ''Nisam siguran koliko od vas je svjesno videa koji je NRA objavila prije dva dana, ok, jer su stavili metu na leđa svima vama. Ovdje je Dana Loesch, koja svima govori da, ako se ne slože s NRA-om, njihovo vrijeme istječe'', rekao je Guttenberg senatorima, oštro kritizirajući taktiku zastrašivanja i uvijenih prijetnji od strane ovog moćnog lobija vlasnika i trgovaca oružjem.
 
 
''Pitam vas ovo. Da je ovo objavila teroristička organizacija, sad bismo podizali razinu opasnosti od terorizma u ovoj zemlji. Zašto puštamo da ovaj lobi ima ikakve veze s (Washington) D.C.-jem? Ne razumijem to!'' poentirao je Guttenberg.
 
Ljubitelji oružja napadaju preživjele učenike zbog njihovog aktivizma
 
Njegova kćer Jaime imala je 14 godina kad joj je 19-godišnji Cruz poluautomatskom puškom AR-15 oduzeo život, zajedno s još 16 učenika i učitelja srednje škole Marjory Stoneman Douglas.
 
Mnogi od preživjelih učenika i članova obitelji žrtava snažno su se angažirali nakon ovog pokolja, zahtijevajući od lokalnih i saveznih vlasti strožu regulaciju oružja, prvenstveno zabranu poluautomatskih pušaka poput AR-15. Zbog toga su se brzo našli na udaru desničarskih ljubitelja oružja, od kojih ih neki kleveću kao plaćene glumce te marionete ljevičarskih udruga i ''duboke države'', odnosno obavještajnih službi, pa im čak i prijete smrću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara