Podmetnut požar u podzemnoj željeznici u Južnoj Koreji - više od 120 mrtvih

U POŽARU koji je podmetnut u podzemnoj željeznici u južnokorejskom gradu Taeguu, poginulo je, prema posljednjim podacima, najmanje 120 osoba, a do sada je pronađeno više od 70 tijela u spaljenim ostacima vagona metroa, izvijestili su službeni izvori.

´70 pronađenih tijela potpuno je pougljenjeno i nemoguće ih je identificirati. Identifikacija posmrtnih ostataka trajat će vrlo dugo´, izjavio je šef spasilačkih ekipa Kim Shin-Dong.

Policija je uhitila 46-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja de je podmetnuo požar.

Gradonačelnik Taegua, Cho Hae-Hyong izjavio je kako se pretpostavlja da je osoba koja je podmetnula vatru liječeni duševni bolesnik.

Šef policijske stanice u Daeguu izjavio je kako je napadač bio liječen u umobolnici.

Prema policijskom priopćenju, 46-godišnjeg Kima Dae-hana očevici su vidjeli kako u vagon unosi tetrapak pun zapaljive tekućine, ali policija još ne zna što je to točno bilo.

´Kad je to htio zapaliti upaljačem, neki su ga putnici pokušali spriječiti. Počelo je naguravanje i kutija je planula´, rekao je predstavnik policije.

Televizijska postaja YTN emitirala je kaotično snimke iz bolnice u kojima se liječe stradali, među njima i taj muškarac kojemu su opečene noge i desno zapešće.

Televizija nije objavila izvor svojih podataka, ali u prilogu se kaže da je taj muškarac vozač kamiona i da je jednom prijetio da će zapaliti bolnicu nezadovoljan tretmanom koji je ondje dobio.
Još 136 osoba ozlijeđeno je u požaru, kazao je predstavnik spasilačkih službi iz grada Taegua.

Pročitajte više