Podrška Gerharda Schrödera SDP-u u izbornoj godini

ZAMJENICA predsjednika SDP-a Željka Antunović sastala se danas s bivšim njemačkim kancelarom i bivšim predsjednikom SPD-a Gerhardom Schröderom. Schröderu je danas u Uredu Predsjednika Republike dodijeljeno visoko državno odlikovanje.

Bivši kancelar i bivši predsjednik njemačkih socijaldemokrata prisjetio se dugogodišnjeg prijateljstva s Ivicom Račanom, s kojim se još jednom želio susresti, no to, zbog zdravstvenog stanja Ivice Račana, nije bilo moguće.

Schröder je istaknuo važnu ulogu Ivice Račana i njegove Vlade u otvaranju puta Hrvatske prema Europskoj Uniji. Naglasio je i veliku podršku koju su on osobno, kao i njemački socijaldemokrati, pružali i pružaju Hrvatskoj na tom putu.

Željka Antunović i Gerhard Schröder razgovarali su i o situaciji u kojoj se SDP našao nakon ostavke Ivice Račana. Zamjenica predsjednika informirala ga je kako, usprkos složenoj situaciji, u SDP-u vlada optimizam i motiviranost da u ovoj izbornoj godini ostvari pobjedu socijaldemokracije u Hrvatskoj. Schröder se suglasio da takvom optimizmu ima mjesta i podupro djelovanje SDP-a.

Željka Antunović čestitala je Schröderu na dobivenom odlikovanju, izrazivši zahvalnost za sve što je u svom kancelarskom mandatu i kao predsjednik SPD-a činio za Hrvatsku.

Foto: AFP

Pročitajte više