Pogledajte jedinu fotografiju Baracka Obame i Stevea Jobsa: Je li šef Applea doista na samrti?

IAKO su svjetski mediji jučer izvještavali kako je Barack Obama strogo zabranio fotografije sa sastanka sa najvećim svjetskim tehnološkim inovatorima, iz obzira prema krhkom zdravstvenom stanju šefa Applea Stevea Jobsa, fotografija s radnog ručka danas se ipak pojavila na službenim stranicama Bijele kuće.

Na fotografiji je Jobs prikazan s leđa, za stolom s Obamine lijeve strane. S desne strane američkog predsjednika bilo je rezervirano mjesto za Marka Zuckerberga, gurua Facebooka i najmlađeg svjetskog milijardera. Raspored sjedenja u američkim medijima izazvao je veliku pozornost, bilo je posebno interesantno vidjeti tko će dobiti tu privilegiju da sjedi uz predsjednika s obzirom da su se za istim stolom našli još i Eric Schmidt iz Googlea, John Chambers iz Cisca, Dick Costolo iz Twittera....

Najviše pažnje je internetska zajednica ipak posvetila Jobsu, za kojeg se špekulira da je teško bolestan i da mu je ostalo još samo nekoliko mjeseci, ako ne i tjedana života. Revni su blogeri tako zapazili i da Jobs na fotografiji koja je slikana za vrijeme zdravice jedini ne drži čašu u zraku, što tumače kao mogući signal da zbog slabosti nije uopće u stanju podići lakat sa stola. No, nikakvih službenih informacija o Jobsovom zdravstvenom stanju za sada nema, iz Applea se ne žele oglasiti iako glasine da je njihov šef na samrti imaju izuzetno negativan utjecaj ne cijenu dionica popularne tvrtke.

Pročitajte više