Dok bogataši posprdno "nazdravljaju" prosvjednicima, revolucija se širi: Na Wall Streetu uskoro i sindikati!

PROSVJED "Occupy Wall Street" svakim danom dobiva sve veći značaj i postaje sve jači.

Prosvjednicima na Wall Streetu, prema ovotjednim najavama, uskoro se pridružuju i sindikati. Radi se o nekoliko jakih sindikalnih udruženja koji su dali podršku prosvjedima najavivši da im se pridružuju u prosvjednom maršu u srijedu. Također, slične demonstracije se planiraju i u San Franciscu, Washingtonu i Bostonu, piše Financial Times.

Naime, poruka prosvjednka na Wall Streetu još uvijek nije došla do onih kojima je prvenstveno i upućena.

Simbolika o 99 posto potlačenih i jedan posto privilegiranih, na koju prosvjednici žele ukazati, sasvim je "slučajno" dobila svoju realnu manifestaciju u trenutku kada je povorka s transparentima prolazila ispred elitnog kluba Cipriani, s čijih ih je balkona "pozdravljala" njujorška elita. Riječ je o luksuznom klubu, u kojem se članstvo stječe isključivo debljinom novčanika.  Nek' se zna tko je gore, a tko dole.

Jesu li buržuji, pijuckajući svoje koktele i prevrćući svoje iPhoneove, posprdno s visoka gledali prosvjednike i rugali im se, ili su ipak shvatili poruku, procijenite sami.

Komuna na otvorenom

Zanimljivo je kazati i kako je za prosvjednike koji su okupirali Wall Street, simbol divljeg kapitalističkog sistema, sve osigurano. Dosta hrane i ostalih potrepština dobivaju se iz donacija, a prosvjednici su savršeno organizirani. Spavaju u Zuccoti parku, u blizini Wall Streeta, a područje su doslovce pretvorili u improviziranu komunu. Tako postoje odvojena područja za spavanje, dok su medicinska pomoć, odjeća, higijenska potrepštine i hrana na raspolaganju.

Pročitajte više