Pogledajte snimku jurnjave: Poljski motorist vozio 248 km/h na autocesti A4!

POLICIJSKI službenici PU varaždinske jučer oko 9.20 sati na autocesti A4 su službenim vozilom presreli motocikl poljskih registracija kojim je upravljao 31-godišnji Poljak. Vozio je čak 248 km/h, a zaustavili su ga na 28. kilometru autoceste u smjeru Čakovca.

Zbog prekoračenja brzine izdan mu je prekršajni nalog te je zaradio kaznu od 3000 kuna. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane vožnje na hrvatskim cestama idućih godinu dana.

S obzirom na to da su se posljednjih dana na hrvatskim cestama zaredali vozači koji divljaju pri brzinama većim od 200 km/h, spomenimo i da policija niti jednom vozaču nakon uvođenja trenutno važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama nije poništila vozačku dozvolu!

U Zakonu, naime, postoji mogućnost da se vozačima koji na cesti ugrožavaju svoje i tuđe živote trajno oduzme vozačka dozvola te moraju opet polagati vozački ispit ako žele sjesti za volan. Problem je i u sporosti hrvatskog pravosuđa, koje je ionako zatrpano pa tužbe i žalbe na prometne prekršaje rješava jako sporo.

Pročitajte više