Pohotni svećenik bježi od zakona, sudac Lozina spreman naložiti policiji privođenje

PROPALO je ročište na kojem je sudac Slavko Lozina trebao ispitati 61-godišnjeg svećenika osumnjičenog za spolni odnošaj sa maloljetnim župljankama. Poziv je poslao na adresu svećenika koju je imao u spisu. Radi se o župi u kojoj je počinio nedjela. Poštar svećenika nije našao, već se poziv vratio u Split sa naznakom da ga nije moguće uručiti i da je osumnjičeni prebačen na službu u Slivno.

Lozina prozreo "igru" sa skrivanjem svećenika

Lozina se na to samo mogao nasmijati, jer je riječ o njegovom selu. Kako je već razgovarao sa rođakom, koji ga je obavijestio da je na službu u njegovu župu nedavno došao novi 40-godišnji svećenik, sudac Lozina odmah je prozreo igru čija je svrha da se onemogući provođenje zakona Republike Hrvatske. Još je jednom poslao poziv na istu adresu. Ako se fratar ovog puta ne pronađe, spreman je policiji naložiti njegovo dovođenje.

To će, po svemu sudeći, ići malo teže, jer je osumnjičeni navodno poslan u Italiju. Index je pitao i Franjevačku provinciju Presvetog Otkupitelja u Splitu što je sa osumnjičenim i gdje su ga točno prebacili, no nisu našli potrebitim da nam odgovore. Tražili smo i komentar svega što se dogodilo, no bez uspjeha. Provincijal fra Željko Tolić očito drži da nema on što objašnjavati javnosti oko seksualnih potreba svoje braće.

A pritvor?

U svakom slučaju, ako Lozina ne nađe fratra osumnjičenog za spolni odnošaj na njegovoj staroj adresi u župi u kojoj je služio, najbolje mu je da se obrati fra Toliću. Taj bi valjda trebao znati gdje je poslao bjegunca pred zakonom.

Nakon što ga ispita, Lozina bi trebao odlučiti o pritvoru nad osumnjičenikom, što je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Pročitajte više