Pojačane mjere sigurnosti u Italiji

ZBOG obnovljenih islamističkih prijetnji atentatima u Italiji u četvrtak su na sastanku nacionalnog Odbora za red i sigurnost, kojem je predsjedavao šef rimske policije Achille Serra, uvedene dodatne mjere sigurnosti.

Nakon ponovnih prijetnji atentatima danas su ponovno razmatrane sve mjere poduzete kako bi se spriječili napadi u Rimu i drugim gradovima. U pomorskim lukama, na primjer, policijski ronioci nadziru sigurnost.

Ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu potvrdio je kako se ništa ne podcjenjuje, a nadzor nad svim osjetljivim objektima, kojih je u Italiji oko 13.000, je udvostručen.

Ponovne prijetnje Italiji uputili su danas islamski integralisti preko interneta u prijetećim porukama da su spremni izvršiti atentate.

"Među vama smo, to je posljednje upozorenje talijanskom narodu, izbacite nesposobnog Berlusconija ili ćemo stvarno zapaliti Italiju", poručuju islamski teroristi.

I ta posljednja poruka je gotovo istovjetna prethodnima pa istražitelji drže da bi sve poruke mogle biti djelo iste osobe. Nagađa se da se radi o jednom sjevernoafrikancu koji dobro poznaje Italiju i pokušava instrumentalizirati sredstva informiranja. Ministar unutarnjih poslova, Giuseppe Pisanu, zajamčio je budnost na najvišoj razini i poručio Talijanima da "mogu mirno spavati".

Pročitajte više