POKOPAN PREDSJEDNIK FIATA UMBERTO AGNELLI

Mnoge ugledne osobe iz talijanskih gospodarskih, političkih i sportskih krugova oprostile su se u subotu u Torinu od Umberta Agnellija, predsjednika Fiata i karizmatskog lika talijanske autoindustrije.

Ministri, bankari, sindikalisti, izbornik nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni, nepoznati štovatelji: pedeset tisuća ljudi, prema nazočnim novinarima, došlo je odati posljednju počast Umbertu Agnelliju čiji su posmrtni ostaci bili izloženi u zgradi Fiata u središtu Torina.

Pogrebna je povorka krenula zatim iz Torina prema groblju Villar Perosa udaljenom pedesetak kilometara, gdje je Agnelli pokopan u obiteljskoj grobnici u nazočnosti najbližih članova obitelji.

Umberto Agnelli, posljednji veliki potomak dinastije Agnelli i predsjednik najvećeg talijanskog koncerna, umro je u petak, nepunu godinu i pol nakon smrti starijeg brata Giovannija.

Kao njegova nasljednika gospodarski analitičari često spominju izvršnog direktora Fiata Giuseppea Morchija koji već čvrsto drži uzde tvrtke otkako je u veljači 2003. imenovan na tu dužnost.

(Hina) xvrad ydj

Pročitajte više