Pokrenut Defender - novi tiskani mjesečnik na tržištu

Foto: defender.hr

NAKON četiri godine djelovanja internetska stranica defender.hr prelazi i u tiskano izdanje u obliku jedinog hrvatskog mjesečnika za obrambena i sigurnosna pitanja.

"U prvom broju veliki fokus je stavljen na obrambene i sigurnosne teme koje se tiču najaktualnijih regionalnih događaja – sve jačeg vezivanja Srbije s Rusijom, modernizacije borbene tehnike kojom raspolažu Oružane snage Republike Hrvatske, izbjegličke krize i rastuće prijetnje od kibernetičkih napada koju smo mogli okusiti, doduše samo zbog tehničkog kvara, 22. rujna ove godine, kad se urušio dio HT-ove infrastrukture", kaže glavni urednik Marko Ćustić, te dodaje: "Kroz članke naših dokazano stručnih suradnika donosimo pregled globalne geopolitičke situacije, međunarodnog tržišta oružja, a iz Oružanih snaga RH donosimo nekoliko članaka i veliki intervju s načelnikom Glavnog stožera OSRH-a, generalom zbora Dragom Lovrićem u kojem otkriva detalje vezane uz američke donacije vojne opreme te najavljuje skoru nabavu srednjih bespilotnih letjelica."

U redakciji Defendera kažu kako su uvjereni da vrijeme tiskanih medija nije iza nas, a tvrdnju potkrepljuju činjenicom da su jedan od rijetkih medija u kojima je od portala nastalo tiskano izdanje, a ne obratno. "Ovakva vrsta stručne, specijalizirane i vrhunski profesionalno proizvedene publikacije ima itekakvu budućnost", rekao je Ćustić.

Mjesečnik Defender za sada je dostupan pretplatnicima u Hrvatskoj putem web stranice defender.hr. Strani pretplatnici moći će se pretplatiti od sredine prosinca.

Pročitajte više