Pokrenuta istraga protiv Željka Keruma; država oštećena za 26 milijuna kuna

PROTIV direktora splitske tvrtke "Koteks" Rodoljuba Najeva i još devet osoba, među kojima je i poduzetnik Željko Kerum, pokrenuta je istraga zbog osnovane sumnje da su zloporabom položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju oštetili Koteks i druge tvrtke te državu za 26 milijuna kuna, potvrđeno je na Županijskom sudu u Splitu.

Odluku o pokretanju istrage donio je danas poslijepodne istražni sudac Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan.

Zahtjev za provođenjem istrage nad devet osoba Županijsko je državno odvjetništvo podnijelo nakon što je u ponedjeljak 12. travnja Najev priveden u policijsku postaju, a potom i istražnom sucu, na temelju kaznene prijave koju je protiv Najeva i 11 osoba podnijela policija. Odvjetništvo za dvoje prijavljenih nije utvrdilo sumnju u počinjenje kaznenog djela.

Premda je za Rodoljuba Najeva zatraženo i određivanje pritvora radi sprječavanja utjecaja na svjedoke i skrivanja dokumentacije, istražni je sudac taj zahtjev odbio. Pritvor nije odredio ni danas.

Najev i ostali prijavljeni, među kojima je uz Keruma i član Uprave "Credo banke" Šime Luketin, sumnjiče se prema prijavi da su od siječnja 2001. do svibnja 2004. godine sudjelovali u kupoprodaji "Koteksovih" nekretnina bez odobrenja Nadzornog odbora i za manju vrijednost od tržišne.

Pročitajte više