Pokrenuta je kampanja za spas Kamenskog, evo kako možete pomoći

Foto: Indiegogo

NA PLATFORMI Indiegogo pokrenuta je kampanja za kupnju novih strojeva kako bi se opet oživjela proizvodnja u Kamenskom .

Ovdje možete donirati novac za Udrugu Kamensko:

Udruga Kamensko - Kupimo strojeve za proizvodnju

Kako navode u kampanji, "želja je da žene koje su postale simbol prevarenih hrvatskih radnika, te istovremeno simbol snage i hrabrosti, dobiju svoju novu šansu, koju su itekako zaslužile, kako bi mogle raditi kvalitetno i konkurirati na tržištu".

Sedam godina borbe za plaće

Nakon gašenja tvornice Kamensko, bez posla je ostalo 426 ljudi. Već je sedma godina kako se radnice bore za svoje neisplaćene minimalne plaće i otpremnine.

"Kada Udruga Kamensko nabavi potrebne strojeve, u planu im je proizvoditi i košulje kakve je nekada proizvodio DTR. Njihovi sadašnji strojevi su za kućnu uporabu, te nisu u mogućnosti raditi i preuzimati zahtjevnije poslove. Strojevi koji su im potrebni omogućit će im proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost na tekstilnom tržištu, ne samo domaćem nego i stranom. Time bi Udruga Kamensko mogla opstati, te se uz puno truda i rada, i uz njihovo dugogodišnje iskustvo, profilirati u ozbiljno ime na tekstilnoj sceni", navode u kampanji.

Otvaranje prve trgovine

Novac koji namjeravaju skupiti ovom kampanjom, misle iskoristiti za kupnju strojeva za proizvodnju, za nabavku potrebnog materijala za proizvodnju (tekstil, etikete itd.) te za organiziranje proizvodnje modne linije koja će ići na tržište.

Također, cilj je i da Udruga Kamensko otvori prvu fizičku trgovinu, za početak u Zagrebu te svoj internet dućan, putem kojeg bi se proizvodi mogli naručivati iz svih krajeva Hrvatske, ali i Europe i svijeta, kažu u kampanji.
 

Pročitajte više