REVOLUCIJA U ŠKOLSTVU Bakićev projekt probio i drugu granicu, skupio preko 130,000 dolara

REVOLUCIJA U ŠKOLSTVU Bakićev projekt probio i drugu granicu, skupio preko 130,000 dolara

Foto: Facebook/CM

PROJEKT Nenada Bakića "Micro:bit -- STEM revolucija u hrvatskim školama" prikupio je više od 136 tisuća dolara.

Cilj kampanje koja je pokrenuta na platformi Indiegogo bio je prikupiti 60 tisuća dolara kojim će se financirati STEM revolucija u hrvatskim školama. No kako sada stvari stoje, bit će prikupljen i znatno veći iznos pošto kampanja traje još tri tjedna.

STEM područje (Science, Technology, Engineering and Mathematics) je ključno, ne samo jer se u njemu nalazi većina najatraktivnijih zanimanja današnjice, nego i zato što kompetencije iz njega postaju nezaobilazne u većinu drugih zanimanja, a i ključno je za razvijanje duha i karaktera, pojašnjavaju pokretači kampanje.

Stranica kampanje Micr:bit -- STEM revolucija u hrvatskim školama


"Reforma školstva u praksi, u STEM području tako da svako dijete dobije primjerak najmodernije tehnologije i pripadajuću edukaciju. Hackiranjem sustava iz 19. stoljeća prečicom u 21.!

Croatian Makers je najveća inicijativa u našem školstvu! Oslanjanjem na veliki uspjeh Croatian Makers lige podijelit ćemo barem 3.600 micro:bitova, kao uvod u veći cilj: da svako dijete u 6. ili 7. razredu dobije po jedan već iduće školske godine", stoji na stranici kampanje.

Micro:bit je nova tehnologija kojoj je cilj masovna uključenost učenika u osnovnim školama u edukaciju ne samo u STEM području nego i dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Kroz prvu fazu žele donirati 3600 micro:bitova u 360 škola i ustanova koje su uključene u Croatian Makers ligu.

"Vjerujemo da uspješnim implementiranjem ove faze možemo inducirati sljedeću, a to je da svako dijete u 6. ili 7. razredu osnovnih škola u Hrvatskoj dobije jedan micro:bit u ruke, zajedno s pripadajućom edukacijom i tako radikalno zatvorimo tehnološki i mentalni procjep između onoga što hrvatsko školstvo nudi i što je suvremenim mladim ljudima potrebno. Ovdje već govorimo o 40.000 micro:bitova. Takva masa najsuvremenije tehnologije može promijeniti ne samo školstvo, nego i društvo", navodi se na stranici kampanje.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara