Pola tone kokaina bilo namijenjeno Arkanovoj suradnici

MAKEDONSKA policija raspisala je međunarodnu tjeralicu za Stanislavom Čočorovskom Poletan zbog sumnje da je organizirala transport 483 kilograma kokaina, koji je u nedjelju zaplijenila makedonska policija, a koji je do crnogorske Luke Bar stigao hrvatskim brodom Lošinj, kako je utvrdila crnogorska policija. Njoj je određen i jednomjesečni pritvor.

Poletan ima državljanstva Makedonije i Srbije a po tjeralici ona bi trebala biti izručena Makedoniji. Policija je do nje došli provjeravajući tvrtku Makfut, koja je navedena kao vlasnik kontejnera u kojem je pronađen kokain, a čija je direktorica prema Agenciji za privredne registre upravo Poletan.

Na adresi na kojoj je tvrtka registrirana nalazi se i stan obitelji Poletan s blindiranim vratima, a prema riječima susjeda tijekom 1998. godine u njemu su povremeno boravili Željko Ražnatović Arkan i njegova supruga Ceca.

Kako prenose srpski mediji, prema riječima novinara tjednika Vreme Dejana Anastasijevića Stanislava Poletan je bila Arkanova suradnica i vjerojatno je nastavila njegove poslove. Kako piše Mondo Poletan, čije je djevojačko prezime Čočorevska, spominjana je u Srbiji 2003. godine tijekom istrage o transferu nogometaša Obilića.

Cecin odvjetnik je tada ustvrdio, kada je Ceca bila osumnjičena da je oštetila klub, da je ona zapravo bila tek formalna predsjednica kluba, te da je Stanislava Poletan, koja je imala strane putovnice i šengensku vizu, dovršila transfere koje je započeo Arkan.

Poletan je prema navodima srpskih medija bila Arkanova kuma, a njen suprug Ranko Poletan bio je Arkanov tjelohranitelj i njegov blizak prijatelj.

Kako pišu crnogorske Vijesti policijski inspektori su očekivali da će pronaći tek 76 kilograma droge, budući da su saznali da su krijumčari koristili šifru "76 pozdrava", no ispostavilo se kako se to odnosi na kante s kokainom. Prema njihovim saznanjima kokain potječe iz 16 južnoameričkih narko-kartela.

A.H.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.