Polančec: Odluka o nagodbi s Hypo bankom za dva tjedna

POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec rekao je danas da je Vlada u slučaju izgubljene arbuitraže i moguće nagodbe s Hypo bankom uzela time out, koji će najduže trajati još tjedan ili dva.

To vrijeme će se iskoristiti da još jednom Državno odvjetništvo i odvjetnički timovi pregledaju svu dokumentaciju i procijene kakve su šanse da se na redovnim sudovima bore za poništenje odluke nadležnog suda u Londonu. Isti timovi će procijeniti kakve su šanse da se pred arbitražom u Londonu dobije arbitražni postupak koji je pokrenula Državna agencija za osigurnaje štednih uloga i sanaciju banaka, za takozvana regresna.

Naime, DAB je pokrenuo arbitražu kako bi u slučaju gubitka arbitraže koju je pokrenuo Hypo, imao pravo na regresno potraživanje od Slavonske banke obzirom da je njen menadžment izradio bilancu banke.

Vlada je na prošlotjednoj sjednici prihvatila sporazum o nagodbi s talijanskim Astaldijem, a za Hypo banku odlučila da pravni eksperti u suradnji s novim ministrom pravosuđa procijene da li sklopiti nagodbu ili pokušati pravnim sredstvima ići u pobijanje odluke arbitraže iz Londona.

J.B.
Foto: I.L.

Pročitajte više