Polančec s Darkom Šketom: Ispričao se za neugodnosti koje ima zbog njega

BIVŠI potpredsjednik Vlade i vlasnik nekoliko optužnica Damir Polančec danas je u Bjelovaru razgovarao sa stečajnim upraviteljem Peveca Darkom Šketom.

Tema razgovora Šketa i Polančeca nije bio najpoznatiji stečajni postupak u Hrvatskoj, već su razgovarali o koprivničkoj Tvornici obuće Sloga. "Na putu sam u Slavoniju i iskoristio sam priliku da se kratko vidim s gospodinom Šketom kako bih mu se ispričao za neugodnosti koje zbog mene ima", kazao je Polančec, piše Večernji list.

Šket, Marinac i Šestak optuženi zbog kredita koji je Podravka dala Slozi

Polančec je podsjetio da je na njegovu inicijativu Šket prihvatio vođenje restrukturiranja Sloge te zbog toga i danas u tvornici radi 370 ljudi. Šket i bivši direktori Podravke Darko Marinac i Zdravko Šestak optuženi su zbog kredita bez pokrića od pet milijuna kuna koji je Podravka 2007. godine dala Slozi na čijem čelu je tada bio Šket.

20. listopada će se njih trojica zajedno naći na optuženičkoj klupi suda u Koprivnici, kada će se održati prvo ročište u tome slučaju. Kredit je pokriven 2009. godine kada je Sloga završila u stečaju. 

Pročitajte više