Polančec spreman na sve: Odvjetnik Nobilo već angažiran?

NAKON što je Državno odvjetništvo podignulo prijave protiv čelnih ljudi Podravke d.d. i HEP-a, najpoznatijim hrvatskim odvjetničkim uredima su se javili i mnogi drugi direktori i članovi uprava. Odvjetničkom uredu Ante Nobila javili su se neki članovi uprave i HEP-a i Podravke iznoseći mu svoje koncepte obrane, prenosi Jutarnji list.

I sam ministar Polančec koji je bio pod optužbama javnosti zbog sudjelovanja u pokušaju preuzimanja Podravke od strane njene uprave, i to novcem same Podravke je posjetio Nobilov ured.

Osim članova uprave Podravke, Nobilo će zastupati i Ivana Mravka, bivšeg predsjednika uprave HEP-a, protiv koje se vode istrage o malverzacijama toj tvrtki. Protiv Mravka i još četvorice bivših članova HEP-a je Županijsko državno odvjetništvo već podiglo kaznenu prijavu.

Nobilova usluga Mravka bi mogla ukupno stajati oko 200 tisuća kuna.

I Čedo Prodanović trlja ruke

Čedi Prodanoviću, također vrsnome odvjetniku, su se obratili Darko Tipurić, dekan Ekonomskog fakulteta koji je s HEP-om potpisao štetne ugovore. Tipurić je s nekoliko javnih tvrtki potpisao ugovore o intelektualnim uslugama iz kojih je razvio ogroman biznis.

Također, Prodanoviću se obratio i Antun Fabek, bivši direktor Gredelja kojega sumnjiče da je američkoj tvrtki bez jamstava uplatio 3,6 milijuna dolara.

Pročitajte više