Polarni medvjed ubio oca dvoje djece u Kanadi: "Poginuo je kao junak"

Foto: 123rf

POLARNI medvjed ubio je oca dvoje djece u sjevernom kanadskom teritoriju Nunavutu, javljaju mediji.

Aaron Gibbons (31) odveo je svoje dvije kćeri na otok Sentry, popularno odredište za pecanje i lov na zapadnoj obali Hudsonovog zaljeva. U utorak ih je napao polarni medvjed, koji je ubio oca dok je pokušavao obraniti svoju djecu.

Gibbonsov rođak izjavio je da je poginuo kao junak, nakon što je svojim kćerima rekao da bježe i stao između njih i polarnog medvjeda. Djevojčice su uspjele pobjeći, ali medvjed im je ubio oca. Kasnije je na mjesto napada stigao lovac koji je upucao i ubio medvjeda.

"Uživao je u danu sa svojom djecom", ispričao je Gibbonsov ujak Gordy Kidlapik kanadskim medijima. "Iznenadio ih je medvjed koji ih je slijedio i krenuo u napad na jednu djevojčicu."

Lokalna zajednica šokirana napadom

Jedna od kćeri, osnovnoškolske dobi, pozvala je pomoć putem radija na ribarskom brodu. "Čuli smo poziv upomoć. Bilo je užasno to slušati", rekao je Kidlapik.

Gibbonsova smrt šokirala je stanovnike njegovog rodnog grada Arviata, koji su navikli viđati polarne medvjede u migraciji prema sjeveru. Lokalni zakonodavac John Main izjavio je za CBC: "Mi smo mala zajednica i kada se nešto ovakvo dogodi, to utječe na sve nas."

Posljednji smrtonosni napad polarnog medvjeda u Nunavutu dogodio se u 2000. godini, oko 200 kilometara od Arviata u okrugu Rankin Inlet, objavile su lokalne vlasti.

Pročitajte više