Policajac koji je pretukao mladića u bijegu

VARAŽDINSKI policajac M. Š. (39) , koji je teško ozlijedio mladića Miljenka Hipa pokušavajući od njega tijekom saslušavanja iznuditi iskaz, danas do 14 sati nije pronađen na adresi prebivališta i na ostalim mjestima gdje bi se mogao nalaziti, pa je PU varaždinska temeljem Zakona o policiji za njim raspisala potragu.

Policijski služenici PU tijekom današnjeg dana u vremenu od 9 sati do 14 sati tražili su osumnjičenog M.Š-a, stoji u priopćenju PU varaždinske.

Drugi osumnjičnik kriminalistički policajac G. H. (28) kome je određen pritvor zbog sumnje u iznuđivanje iskaza došao je jutros u pratnji odvjetnika u Općinski sud u Varaždinu PU varaždinska rješenje Općinskog suda u Varaždinu o pritvoru dvojice policajaca zaprimila jutros u 9 sati.

Mladić Miljenko Hip je 14. srpnja oko 17 sati došao u policijsku postaju Varaždin radi davanja obavijesti o kaznenim djelima u kojima je navodno sudjelovao. Kriminalistička obrada nad Hipom trajala je do 22, 30 sati, a oko 23, 30 je potražio liječniku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći Varaždin. Idućega je dana primljen je u varaždinsku Opću bolnicu, gdje je operiran zbog unutrašnjeg krvarenja. Hip je 21. srpnja prepoznao policajce koji su ga saslušavali.

Pročitajte više