Policajac koji je pronašao migrante kod Ogulina: Odmah smo se skinuli i ušli u rijeku

Screenshot: RTL

POLICIJA je u nedjelju u Gornjim Dubravama na području PU karlovačke zatekla grupu Afganistanaca bez isprava, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Među njima je bilo dvoje djece u lošem zdravstvenom stanju. Djeca su prebačena u ogulinsku bolnicu iz koje su naknadno puštena. Trenutno se nalaze sa svojim obiteljima u prihvatilištu za azilante u Zagrebu.

RTL je razgovarao s pripadnikom Specijalne policije iz Splita koji je pronašao migrante. Policajac je rekao kako nekada rade na teškim situacijama gdje su oni u potpunosti obučeni, ali nekada se ipak radi o situacijama gdje policajac ne može reagirati i prorade emocije.

"Roditelji smo, zadovoljan si, sretan spasio si nekome život", rekao je policajac. Kazao je kako su taj dan išli u opservaciju terena.

"Sprijateljiš se s tim ljudima"

"Radi se o dosta nepristupačnom i strmom terenu gdje smo došli do rijeke Mrežnice i uočili grupu ljudi na pola rijeke, gdje smo vidjeli da su u opasnosti za život. Odmah smo požrtvovno ušli, skinuli sa sebe obuću, krenuli smo im pomoći... Kad smo došli, uzeli tu djecu, pomogli njima da izađu iz rijeke, nekako se osjećaš sretan i sprijateljiš se s tim ljudima. Htio bih ovom prilikom reći da smo ih izvlačili zbog nepristupačnog terena, odmah smo obavijestili nadležnu policijsku postaju, hitnu pomoć, svi su oni nas čekali, ali nama je trebalo tri sata da se izvučemo iz tog terena, nekad zna biti jako teško, ali osjećaš se sretan", rekao je policajac.

Izjavu za RTL dao je i načelnik PU karlovačke Darko Bratić. Rekao je da to nije prva takva akcija.

"Mi zapravo više puta reagiramo nego što to bude medijski popraćeno", kazao je Bratić i dodao da u devet mjeseci ove godine bilježe pad kod ilegalnih prelaska granice.

"Za nešto više od 40 posto. S te strane možemo reći da se situacija kreće ka boljem", zaključio je.

Pročitajte više