Policajac ubio 15-godišnjaka pa lagao da se radilo o samoobrani

Screenshot: YouTube
 
POLICIJA u predgrađu Dallasa promijenila je službenu izjavu o okolnostima ubojstva tinejdžera nakon kućne zabave u subotu navečer, javlja CNN.
 
Šef policije Balch Springsa Jonathan Haber ranije je objavio da se automobil u kojem je bio 15-godišnji Jordan Edwards "agresivno kretao prema policiji" kada ga je policajac upucao. U ponedjeljak je Haber promijenio izjavu te rekao da je "pogriješio". 
 
Pucao u automobil koji je odlazio od kuće i pogodio dječaka u glavu
 
Izjavio je da snimka policijske kamere pokazuje da se automobil udaljavao od policajaca, a ne kretao prema njima. "Preuzimam odgovornost za ovo. Ponašanje policajca nije bilo u skladu s našim temeljnim vrijednostima", dodao je Haber.
 
Policajci su prekinuli kućnu zabavu zbog dojava o maloljetničkom opijanju. Jedan od njih je zatim pucao u automobil koji je odlazio od kuće i pogodio Jordana u glavu. Njegova smrt je proglašena ubojstvom.
 
Policajac suspendiran, istraga je u tijeku
 
Policajci su navodno tražili vlasnike kuće kada su čuli pucnjeve i nastao je kaos, a zatim je Jordan ubijen. Haber je odbio potvrditi da su čuli pucnjeve ili da su dječaci u autu bili naoružani zbog otvorene istrage.
 
Policajac koji je ubio dječaka je suspendiran, ali nije optužen ni uhićen, a njegov identitet za sada ostaje skriven, rekao je Haber. 

Pročitajte više